Biografie

Welkom op deze website. Hier op deze website ziet u een deel van de collectie van Nora Mens. Dit betreft zowel aquarel als acryl en olieverf schilderijen.

Nora is haar leven lang creatief actief. Met name de laatste 15 jaar heeft ze zich toegelegd op schilderen. In eerste instantie is ze begonnen met veel lezen over de verschillende technieken. De keuze is toen gevallen op aquarel, maar de laatste 7 jaar heeft ze zich steeds meer toegelegd op acryl verf omdat dit voller van kleur is. Naast deze technieken wordt er ook met olieverf geschilderd met name de diepe glans van olieverf heeft zijn bekoring. De laatste periode werkt Nora het meest in de fijnschildertechnieken met olieverf. Na een nauwkeurige tekening wordt het schilderij eerst in sepia onderschildering vervaardigd. Daarover heen worden in glacis lagen de kleur opgezet.

Naast haar werk is Nora ook veel in de natuur te vinden en dit vindt u terug in haar schilderijen. Eerst hadden de bloemen haar voorkeur maar na een aantal keren ijsvogels te hebben gezien is ze begonnen met deze bijzondere kleurrijke vogeltjes te schilderen. En later ook andere vogels. Ook bomen, water en winterlandschappen hebben haar interesse. Eigenlijk schildert ze met de seizoenen mee.

Geregeld is een deel van de collectie op kunstmarkten en exposities te zien.


Neemt u rustig een kijkje in de online galerij en als u vragen heeft dan hoor ik dat graag.

De kleuren van de getoonde schilderijen kunnen in werkelijkheid intenser zijn.